10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 31881031

VAILLANT Tepelné čerpadlo [vzduch-voda, split] aroTHERM split VWL 75/5 + VWL 78/5 + sC720

VAILLANT Tepelné čerpadlo [vzduch-voda, split] aroTHERM split VWL 75/5 + VWL 78/5 + sC720

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Tepelné čerpadlo nie je len efektívnym a trvalo udržateľným vykurovacím systémom, ale aj ekologickou alternatívou k fosílnemu vykurovaniu. Tepelné čerpadlo využíva energiu zo vzduchu, zeme alebo podzemnej vody a premieňa ju na energiu použiteľnú na vykurovanie. Celý popis
Ušetríte 445 € 8 145 €
7 700 €
Tovar od: PARTNER
Ušetríte 445 € 8 145 €
7 700 €
Posledné 2 kusy

4.6.2024 - 7.6.2024 na vašej adrese

Popis

Tepelné čerpadlá využívajú 75% energie z prostredia – zo vzduchu, podzemnej vody alebo zeme. Tieto prírodné zdroje energie sú bezplatné a neobmedzené. Moderné tepelné čerpadlá, potrebujú len veľmi málo elektriny pre svoju činnosť. Vďaka tomu dokážu ušetriť prevádzkové náklady na energie.

TEPELNÉ ČERPADLO [vzduch-voda, split] aroTHERM split

Ideálne na inštaláciu v nových domoch, ako aj na výmenu vykurovacích systémov v starších nehnuteľnostiach. aroTHERM split pozostáva z dvoch jednotiek. Vonkajšia jednotka, tepelné čerpadlo, je inštalované na stenu domu alebo na záhrade. S vnútornou jednotkou uniTOWER, ktorá je len taká veľká ako chladnička, ušetríte cenný obytný priestor. Integrovaný zásobník pokrýva bežné požiadavky na teplú vodu štvorčlennej rodiny. Vonkajšie a vnútorné jednotky sa môžu inštalovať až do vzdialenosti 25 metrov od seba.

ZÁKLADNÁ CHARAKTERISTIKA

  • výkonový rad 3, 5, 7, 10 a 12 kW
  • prevádzkové režimy kúrenie, ohrev teplej vody a aktívne chladenie
  • vysokoúčinné elektronicky riadené obehové čerpadlo
  • variabilita vnútorných modulov
  • zostava s modulom uniTOWER plus obsahuje 190 l zásobník
  • maximálna výstupná teplota až 75 °C
  • regulácia sensoCOMFORT 720
  • vysokokvalitné kompresory
  • obsahuje prírodné chladivo R290 alebo chladivo R410a
  • minimálna prevádzková vonkajšia teplota až do –25 °C
  • pripojenie v závislosti od výkonu 230V alebo 400V

TEPELNÉ ČERPADLO [vzduch-voda, split] ZOSTAVA aroTHERM split VWL 75/5 + uniTOWER

Tepelné čerpadlo aroTHERM split VWL 75/5 AS

Modul uniTOWER VWL 78/5 IS split

Regulátor sensoCOMFORT 720

JEDNOTLIVÉ KOMPONENTY TEPELNÉHO ČERPADLA [vzduch-voda, split] ZOSTAVA aroTHERM split VWL 75/AS + uniTOWER

Tepelné čerpadlo aroTHERM split VWL 75/5 AS

Je kompaktné a priestorovo úsporné tepelné čerpadlo vzduch-voda s rozdeleným chladivovým okruhom. Obzvlášť vhodné na použitie vo vykurovacích systémoch s nízkymi výstupnými teplotami (ideálne od 30 ° C do 35 ° C).Môže byť dodatočne inštalované v existujúcich vykurovacích systémoch s plynovým kotlom a rozhraním eBUS alebo iných zdrojov tepla.

Modul uniTOWER VWL 78/5 IS split

Hydraulický modul s integrovaným zásobníkom. Je to ideálne riešenie vykurovania a prípravy teplej vody. uniTOWER obsahuje 190-litrový zásobník teplej vody a všetky technologicky potrebné komponenty, ako je napríklad 15L expanzná nádoba, záložný elektrický zdroj či 3-cestný prepínací ventil. Do modulu je možné integrovať ďalšie voliteľné príslušenstvo.

Regulátor sensoCOMFORT 720

Ekvitermický regulátor sensoCOMFORT poskytuje úplnú kontrolu nad vašim vykurovacím systémom a je intuitívny a inteligentný. V kombinácii s našim (Vaillant) internetovým modulom sensoNET a aplikáciou sensoAPP vám umožňuje ovládať vykurovanie – doma aj na cestách. Rýchlu navigáciu a nastavenie umožňuje jasná štruktúra menu a prispôsobenie vykurovacieho systému pomocou funkcie asistent inštalácie.

TECHNICKÉ PARAMETRE

https://i.postimg.cc/ZTTrvRrK/parametre-tc-a-T-split-01.png

VIAC INFO

....................

SLOVNÍK POJMOV

Monoblok

Chladiaci blok je uzavretý vo výrobe a preto k jeho montáži postačuje inštalatér-kúrenár.

Split

Z výroby nemá uzavretý chladiaci blok. Tento sa dokončuje na stavbe a k inštalácii zariadenia je preto potrebný aj tzv. chladiar.

mono_vs_split

COP

(COP z anglického Coefficient Of Performance) COP opisuje pomer medzi dodávanou tepelnou energiou a potrebnou hnacou elektrickou energiou. Napríklad COP 4 uvádza, že do štyroch kilowattov vykurovacej energie sa investuje jeden kilowatt elektrickej energie. Vyššia COP teda znamená vyššiu účinnosť a tým aj nižšie prevádzkové náklady.

R290

R290 je technické označenie pre prírodné ekologické chladivo známe aj ako propán. Používa sa už v mnohých výrobkoch nášho každodenného života, ako sú chladničky, klimatizácie alebo dokonca laky na vlasy.

Ekvitermická regulácia

Teplota vykurovacej vody sa automaticky mení v závislosti od teploty vonkajšieho prostredia. Ak je vonku chladnejšie, teplota vykurovacej vody je vyššia a naopak ak sa vonku zvyšuje teplota, automaticky sa znižuje teplota vykurovacej vody.

eBus

eBus regulátory využívajú obojsmernú komunikáciu s kotlom, pri ktorej dochádza k neustálej výmene a porovnávaniu dát medzi regulátorom a kotlom. Vďaka tomu je vždy výkon kotla plynulo prispôsobovaný požiadavkám regulátora, čím nedochádza ku zbytočnému kolísaniu teploty vykurovaného priestoru.

TEPELNÉ ČERPADLO. AKO FUNGUJE?

https://i.postimg.cc/d1GvM3FF/zdroje-tc-vzduch-voda-1.png

Technológia tepelného čerpadla funguje na obrátenom princípe chladničky. Zatiaľ čo chladnička odvádza teplo znútra von, tepelné čerpadlo extrahuje teplo zo svojho okolia a odovzdáva ho ďalej. Chladivo v systéme tepelného čerpadla absorbuje teplo z podzemnej vody, zeme alebo atmosféry a po kompresii ho použije na dodávku tepla.

Celkovo možno povedať, že tepelné čerpadlo prechádza cyklom štyroch krokov:

1. Vyparovanie: Energia je extrahovaná z vonkajšieho okolia a absorbovaná chladivom, ktoré mení skupenstvo a stáva sa plynným.

2. Kompresia: Kompresor stláča chladivo a tým zvyšuje jeho teplotu

3. Kondenzácia: Teplo z chladiva sa prenáša cez kondenzátor do vykurovacieho okruhu. Pri poklese teploty sa chladivo v plynnom skupenstve znovu skvapalní.

4. Expanzia: Nakoniec expanzný ventil zníži tlak vytvorený počas kroku číslo 2. Tlak a teplota chladiva klesá. Chladivo je opäť pripravené absorbovať okolitú teplotu a proces sa môže opakovať. 

V1

V2

V3

V4

AKO SI VYBRAŤ TEPELNÉ ČERPADLO

Je mnoho aspektov, ktoré vplývajú na vhodnosť výberu tepelného čerpadla pre váš dom, preto je vhodné na tento typ otázok odpovedať ešte vo fáze plánovania. Aké tepelné čerpadlo je vhodné pre váš dom, záleží na viacerých faktoroch:

Je to novostavba alebo rekonštrukcia?

Koľko osôb žije vo vašej domácnosti?

Aká vysoká je spotreba vody vo vašej domácnosti?

Využívate podlahové kúrenie alebo radiátory?

Chcete využívať tepelné čerpadlo v lete aj na chladenie?

Máte pri dome záhradu?

Je možné vo vašej oblasti realizovať hĺbkové vrty?

Aké je energetické hodnotenie stavby?

Aký je typ budovy (bungalov, poschodový…)?

Je budova zateplená?

KDE MÔŽE BYŤ TEPELNÉ ČERPADLO NAINŠTALOVANÉ?

Tepelné čerpadlá pozostávajú z vnútornej jednotky, alebo z kombinácie vonkajšej a vnútornej jednotky. Vnútorná jendnotka tepelného čerpadla je zvyčajne nainštalovaná v kotolni alebo v technickej miestnosti blízko steny alebo v rohu. Vonkajšie jednotky sa zvyčajne umiestnia do záhrady, predzáhradky, na stenu domu alebo nad garáž.

ZVUKOVÝ SIMULÁTOR TEPELNÉHO ČERPADLA

https://i.postimg.cc/brLgX0jf/vaillant-tc-zvuk3.png

ZÁRUČNÉ PODMIENKY

Záručné podmienky platia len pre výrobky zakúpené na území Slovenskej republiky a výrobky určené pre slovenský trh. Jednotlivé komponenty zostavy tepelného čerpadla sú určené pre slovenský trh a majú slovenský záručný list.

REKLAMAČNÉ KONANIE (REKLAMÁCIE)

V prípade, že Vaše zakúpené zariadenie po inštalácii a spustení prestane fungovať (pokazí sa), je treba vždy kontaktovať servisného technika. Žiaden predajca vykurovacej techniky nemá oprávnenie zasahovať do technického zariadenia.

REKLAMÁCIE TECHNICKÝCH ZARIADENÍ ZÁSADNE RIEŠIA OSOBY K TOMU OPRÁVNENÉ, TEDA SERVISNÍ TECHNICI.

DODATOK

V prípade vrátenia tepelného čerpadla alebo iného sortimentu do 14 dní bez originálneho záručného listu, môže byť cena znížená o alikvotnú hodnotu.

V prípade, ak sa rozhodnete tepelné čerpadlo alebo doplnkový sortiment do 14 dní vrátiť (odstúpiť od kúpnej zmluvy), prosíme tovar nerozbaľovať, ale ponechať v pôvodnom balení od výroby.

Pred expedovaním (odoslaním) a doručením tovaru k Vám, Vás budeme telefonicky kontaktovať a dohodneme termín doručenia.

** Obrázky a videá majú ilustračný charakter.